Natuuratelier

Ben je graag met je handen bezig en nieuwsgierig naar de natuur en je eigen creativiteit? Tijdens deze workshops kun je in de Veranda aan het werk met verschillende technieken en materialen – met steeds weer de natuur als uitgangspunt.

We werken samen met gedreven kunstenaars die – ieder op hun eigen wijze – in de natuur een enorme rijkdom herkennen van vormen, kleuren, materialen en gevoel. Ze nemen jou daar graag in mee en natuurlijk ga je vooral ook zelf aan de slag!

De natuur is ons atelier

De natuur is prachtig… en zit geweldig in elkaar
Alles om je heen heeft zijn oorsprong in de natuur – je kunt er dus enorm veel mee maken en het is leuk om dat zelf weer te ontdekken. Tijdens deze workshops ga je aan de slag met materialen uit de natuur – soms lekker concreet, soms wat meer zoekende.

Ontdek het met verschillende kunstenaars
We werken samen met verschillende kunstenaars die ieder een eigen weg hebben bewandeld en hun liefde voor bepaalde materialen, planten of technieken hebben ontdekt. Ze vinden het leuk om anderen daar deelgenoot van te maken en helpen je met uitproberen. Je gaat deze dag ook vooral zelf aan de slag. Je hoeft er overigens niet al iets voor te kunnen!

Met een lunch rond het kampvuur
Restaurant Bij de Tuinman maakt een heerlijke lunch voor je klaar bij het kampvuur op het veld. Thee en koffie kun je de hele dag door zelf maken en tussendoor wordt een huisgebakken koek of taart langsgebracht.

Praktische zaken
Data: zie hieronder
Tijden: van 10:00 tot 17:00 uur in de Veranda
Kosten: € 135,- (inclusief materialen, eten en drinken)

Workshops en data

Je kunt langskomen en verschillende materialen, technieken en kunstenaars leren kennen.

Samen met jou?

Heb je een mooie tip?
We breiden de reeks met Natuurateliers in de toekomst graag verder uit. Doe jij iets waarvan je denkt dat het hier goed tussen zou passen? Of ken je een kunstenaar die zijn inspiratie voor de natuur mooi over kan dragen en anderen hierin kan helpen om het zelf te ontdekken? Leuk om van je te horen via ontmoeten@dehoorneboeg.nl.

De Buitenwerkplaats
We werken toe naar een eigen plek voor dit soort reeksen op De Hoorneboeg:
de Buitenwerkplaats. Inclusief atelierruimte, een grote werkkeuken en een gezellige plek waar je je bij het houtvuur kunt opwarmen. Uiteraard zorgen we er ook voor dat al het gereedschap een plek krijgt.