Verken je creatieve natuur

Wil je meer creativiteit in je leven en wil je dat op een natuurlijke manier onderzoeken?

Margot Kat van Rootfolk werkt als kunstenaar op verschillende manieren met de wijsheid en schoonheid van de natuur. Tijdens deze dag laat ze je zien en ervaren hoe sterk natuur en creativiteit met elkaar verbonden zijn en hoe jouw eigen creativiteit daarin kan meebewegen. Hoe kan de natuur je helpen om in je creatieve ruimte te komen en wat kan de natuur je leren over creativiteit?

Zo ziet de dag eruit

Vanaf 9:30 uur ben je welkom – neem een kop koffie of thee en leer de plek, de andere workshopdeelnemers en Margot alvast kennen.

In de ochtend staan loslaten, verkennen en ontdekken centraal. Na een lezing van Margot over het thema ‘Natuur & Creatie’, ga je zelf op pad met oefeningen die je zintuigen en creativiteit wakker maken. Je luncht rond het kampvuur, waar de soep al lekker hangt te pruttelen.

In de middag begin je met een oefening waarbij je aan de hand van je meegebrachte beeldmateriaal jouw eigen voorkeur ontdekt in vormen, texturen, kleuren en composities. Vervolgens maak je met je ontdekkingen eigen composities in de natuur. Het landschap is je ‘canvas’, de lokaal aanwezige natuurlijke materialen zijn je ‘verf’ en je handen zijn het ‘penseel’. Door middel van observatie leer je mee te bewegen met de vormen in de natuur en je eigen creatieve koers en ritme.

We sluiten de dag af met een wandeling langs alle gemaakte natuurcomposities. We reflecteren op de dag en bespreken hoe je verder zou kunnen met je creatieve projecten.

Tip: bekijk Rivers & Tides van Andy Goldsworthy als inspiratie.

Wil je erbij zijn?

Data
We organiseren deze workshop op de volgende data:
Binnenkort maken we nieuwe data bekend!

Tijden
De workshop duurt van 10:00 tot 17:00 uur. Vanaf 9:30 uur ben je welkom.

Kosten
€ 135,- per persoon.
Materialen, lunch, koffie, thee en iets lekkers tussendoor zitten daar allemaal bij in. Je kunt online reserveren (en helaas niet spontaan aan komen waaien).

De plek
Tijdens deze workshop werken we in de Veranda, een deel van een voormalige strandtent – midden op het veld en tussen het beginnende voedselbos. Ook ben je veel buiten bezig. Op frissere dagen doen we de kachel voor je aan en is het een goed idee om extra trui of vest mee te nemen.

Over Margot Kat (Rootfolk)

De workshop wordt begeleid door kunstenaar/ontwerper en docent/coach Margot Kat van Rootfolk Atelier & Creative Coaching.

Margot creëert, inspireert en verbindt, met de schoonheid en wijsheid van de natuur als uitgangspunt. Dit doet ze door het creëren en delen van beeldverhalen uit de natuur en door het coachen van mensen bij het verkennen van hun eigen creatieve natuur.

De collecties van Rootfolk zijn geliefd en ook met haar workshops, trainingen en retraites, lessen en coaching bij de Hogeschool van Amsterdam weet Margot bij deelnemers en studenten een creatieve ‘snaar’ te raken. Het werk van Margot verschijnt regelmatig in de media.

“Heerlijke dag in de natuur gehad! Het was een inspirerende dag waarin mijn eigen bron van creativiteit weer aangewakkerd is. Dank Margot voor het leuke en afwisselende programma, ik heb erg genoten!”