Koken en verven met brandnetels

De brandnetel is misschien wel de meest ondergewaardeerde plant die er bestaat. En dat is heel jammer – want je kunt er ontzettend veel mee! Kunstenaar en ontwerper Natasja van der Meer maakte er een mooi (dik) boek over.

Tijdens deze workshop leer je niet alleen hoe je ze kunt plukken – zonder dat ze je prikken – maar maak je samen een heerlijke lunch met brandnetels, ga je ermee verven en misschien maak je tussendoor ook nog wel brandneteltouw en een fijne haarspoeling!

Hoe ziet de dag eruit?

In de ochtend
Vanaf 9:30 uur ben je welkom – neem een kop koffie of thee en leer de plek, de andere workshopdeelnemers en Natasja alvast kennen.

Om 10:00 uur gaan we van start en vertelt Natasja je eerst het een en ander over verschillende mogelijkheden en toepassingen van de brandnetel. Daarna is het tijd om brandnetels te oogsten en aan de slag te gaan met een aantal recepten – tijdens de gezamenlijke lunch kun je er uitgebreid van proeven!

In de middag
Na de lunch ga je textiel verven en inkt maken. Tussendoor is er waarschijnlijk ook nog tijd om touw te maken van de brandnetel en je eigen natuurlijke haarspoeling – voor gezond en glanzend haar!

Rond 17:00 uur bespreek je je ervaringen en ronden we de dag af. Natuurlijk neem je je eigen zelfgemaakte brandnetelproducten mee naar huis en loop je deze fantastische plant nooit meer zomaar voorbij!

Wil je erbij zijn?

Data
We organiseren deze workshop op de volgende data:
– Zondag 25 september 2022

Tijden
De workshop duurt van 10:00 tot 17:00 uur. Vanaf 9:30 uur ben je welkom.

Kosten
€ 135,- per persoon.
Materialen, lunch, koffie, thee en iets lekkers tussendoor zitten daar allemaal bij in. Je kunt online reserveren (en helaas niet spontaan aan komen waaien).

€ 5,- per auto voor een plekje op de parkeerplaats

De plek
Tijdens deze workshop werken we in de Veranda, een deel van een voormalige strandtent – midden op het veld en tussen het beginnende voedselbos. Ook ben je veel buiten bezig. Op frissere dagen doen we de kachel voor je aan en is het een goed idee om extra trui of vest mee te nemen.

Over Natasja van der Meer

De natuur is een onuitputtelijke inspiratiebron voor de veelzijdige creatieveling Natasja van der Meer. Ze werkt dan ook het liefst met natuurlijke materialen als klei, planten, hout, schelpen, stenen en aarde. Haar producten zijn met veel aandacht en op een ambachtelijke wijze gemaakt. Hierdoor is elk product uniek en authentiek. Door een cursus op het gebied van plantgeneeskunde verdiepte ze zich in de brandnetel met een prachtig boek als gevolg.

Ook is ze betrokken bij De Hoorneboeg, waar ze haar creativiteit kwijt kan in de inrichting, kunst en aankleding van de buitenplaats.