Botanisch tekenen

Voor natuurliefhebbers die het tekenen (verder) willen ontwikkelen – leer natuurgetrouw planten tekenen! De workshop is geschikt voor beginners én gevorderde tekenaars.

Illustrator Medy Oberendorff – bekend van het bekroonde boek Wonderbos – neemt je mee in haar heel eigen tekenstijl waarin ze inzoomt op de planten die je dagelijks om je heen hebt, maar waar je vaak zomaar aan voorbij loopt.

Hoe ziet de dag eruit?

In de ochtend
Vanaf 9:30 uur ben je welkom – neem een kop koffie of thee en leer de plek, de andere workshopdeelnemers en Medy alvast kennen.

Om 10:00 uur, na een kennismaking en introductie, ga je op pad om onderwerpen voor je tekening te verzamelen. Daarna begint het onderzoeken en ga je veel schetsen maken! De nadruk ligt niet op het resultaat, maar om de zoektocht: Wat zie je? En hoe krijg je het ontwerp – in de juiste verhoudingen – op papier? Als het mooi weer is, kun je ook buiten aan de slag.

In de middag
Na een heerlijke lunch bij het kampvuur kies je een onderwerp dat je verder uit wilt werken. Medy vertelt je eerst nog meer over materialen, toonwaarden, compositie, perspectief, hoe je diepte creëert met contrasten, verhoudingen, licht en schaduw. Met die nieuwe kennis werk je verder aan je tekening.

Tussen 16:00 en 17:00 uur ronden we de dag af en neem je de zelfgemaakte natuurillustraties mee naar huis!

Wil je erbij zijn?

Data
We organiseren deze workshop op de volgende data:
– Zaterdag 6 augustus 2022

Tijden
De workshop duurt van 10:00 tot 17:00 uur. Vanaf 9:30 uur ben je welkom.

Kosten
€ 135,- per persoon.
Materialen, lunch, koffie, thee en iets lekkers tussendoor zitten daar allemaal bij in. Je kunt online reserveren (en helaas niet spontaan aan komen waaien).

De plek
Tijdens deze workshop werken we in de Veranda, een deel van een voormalige strandtent – midden op het veld en tussen het beginnende voedselbos. Ook ben je veel buiten bezig. Op frissere dagen doen we de kachel voor je aan en is het een goed idee om extra trui of vest mee te nemen.

Over Medy Oberendorff

Medy Oberendorff (1975) studeerde productvormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht en behaalde een Master Wetenschappelijke Illustratie aan de Universiteit Maastricht.

Met oneindig veel geduld en in een geheel eigen stijl zoomt ze in op de dieren en planten die wij dagelijks om ons heen hebben maar waar we zo vaak aan voorbij lopen. Juist door haar verfijnde en zeer gedetailleerde weergave van de realiteit toont ze ons de schoonheid van een dood vogeltje, het vangmasker van een libellenlarve of het vernuft van een mestkever.

Voor Lannoo maakte ze Wonderbos (zilveren griffel 2021) en het met “Vlag en Wimpel” bekroonde Het Wonderlijke Insectenboek. Voor Rubinstein de prentenboeken Johannes de Parkiet en Gerda de Goudvink. Haar werk stond op de shortlist van de World Illustration awards en haar boeken werden vertaald in het Russisch, Japans, Duits, Frans en Pools.