Binnenkort gaan we voorzichtig weer van start… hoe pakken we het aan?

Het is nog stil op De Hoorneboeg, maar we bereiden ons met grote zorgvuldigheid voor om jullie weer te ontvangen. We hopen dat dit vanaf 1 juni weer mogelijk is.

De zorg voor ieders gezondheid staat daarbij steeds voorop. Lees hier meer over hoe we het aanpakken en wat het voor jou kan betekenen.

Uiteraard vormen de richtlijnen van het Kabinet en het RIVM voor ons steeds de leidraad. Na 13 mei, de datum waarop door hen weer een update wordt gegeven, kunnen we daarom waarschijnlijk nog duidelijker zijn. Hier kun je alvast zien hoe we ons voorbereiden op een nieuwe situatie.

 

Ben je deelnemer aan een bijeenkomst, retreat, lezing of workshop?

Het is duidelijk dat bijeenkomsten tot 1 juni niet door kunnen gaan. Heel jammer, maar ook erg nodig.

Voor veel items in onze agenda zijn we met de organisaties op zoek gegaan naar nieuwe data. Voor veel hiervan is dat al gelukt en hier en daar zijn we nog zoekende. Als het goed is, nemen deze organisaties zelf contact met je op over deze nieuwe planning. Anders kun je altijd even met ons contact opnemen.

 

Organiseer je zelf een bijeenkomst bij ons?

We houden er rekening mee dat na 1 juni verschillende bijeenkomsten weer door kunnen gaan. Als je een ruimte zoekt, horen we graag van je en vertellen je ook graag meer over de manier waarop we met deze nieuwe situatie omgaan.

Als je al een reservering hebt gemaakt, heb je misschien vragen over de manier de huidige situatie invloed kan hebben op jouw bijeenkomst. We helpen je graag met gedetailleerde informatie over iedere ruimte (hoeveelheid personen, routing ed) en om te bespreken hoe we je kunnen helpen bij eventuele aanpassingen die nodig zijn voor jouw bijeenkomst. We hebben verschillende ideeën achter de hand om programma’s toch door te kunnen laten gaan. Bijvoorbeeld door meerdere ruimtes in te zetten, groepen na elkaar te laten komen (je kunt dan langer blijven) en plenaire onderdelen van de bijeenkomst via grote schermen te delen. En als het mooi weer is, kunnen we ook buiten mooie oplossingen bieden.

Het beste kun je ons daarvoor een mail sturen: info@dehoorneboeg.nl en bellen kan natuurlijk ook.

 

Als we na 1 juni weer groepen mogen ontvangen, hoe pakken we dat dan aan?

Zoals je waarschijnlijk weet, is het belangrijk dat je thuis blijft als je niet fit bent, we afstand tot elkaar moeten houden, extra zorg moeten hebben voor hygiëne, dat je jezelf moet kunt beschermen en dat we elkaar hier steeds weer aan blijven herinneren. We maken voor deze zaken protocollen, zodat je er zeker van kunt zijn dat het iedere dag de aandacht krijgt die het nodig heeft.

 

Kom alleen als jij en je eventuele huisgenoten gezond zijn

 • Ook wij blijven thuis als we niet fit zijn. Dus als wij, of onze huisgenoten, verkouden zijn of ons grieperig voelen, zijn we niet op De Hoorneboeg.

Zo houden we voldoende afstand tot elkaar

 • We hebben gepast en gemeten, in alle gangbare opstellingen, en weten hoeveel mensen maximaal in een ruimte kunnen zijn met een veilige afstand tot elkaar en ook hoe je op die manier van de ene ruimte in de andere kunt komen, zonder te dichtbij elkaar in de buurt te komen: vanaf dat je binnenkomt, tijdens je meeting, yoga- of meditatie-sessie, het koffiedrinken, de lunch en andere gezamenlijke momenten.
 • Blijf je overnachten? Je hebt dan altijd een kamer en sanitair voor jezelf, behalve als je komt met één van je gezinsleden of huisgenoten.

We dragen extra zorg voor hygiëne

 • We maken ook tussentijds schoon en doen dat met een nog grotere zorg dan normaal gesproken. Vooral op plekken waar gemakkelijk iets doorgegeven kan worden, zoals deurkrukken, koffiemachines, kranen en toiletten.
 • Het eten en drinken organiseren we zó dat je ook tijdens de koffie, lunch en diner niet op een manier in contact met iemand hoeft te komen die je gezondheid in gevaar zou kunnen brengen. Terwijl het wel gewoon lekker blijft én er mooi uitziet!
 • Voor het gebruik van glazen, borden en bestek gebruiken we een systeem dat het niet mogelijk maakt om je te vergissen en je zeker weet dat alleen jij hier gebruik van hebt gemaakt.
 • Dekens, matten en hoesjes worden persoonlijk aan je uitgedeeld (zodat je ze bij je kunt houden) en na afloop allemaal weer schoongemaakt.

Op deze manier kun je jezelf beschermen

 • In alle locaties tref je beschermende handschoenen aan die je kunt gebruiken.
 • Ook vind je overal desinfecterende zeep en gel.
 • Met desinfecterende tissues (ook in alle locaties aanwezig) kun je zelf eventueel tussentijds plekken desinfecteren, zoals bijvoorbeeld de knopjes op de koffiemachine of een deurkruk. Wij maken deze plekken zelf gedurende de dag meerdere keren schoon, maar op deze manier kun je op een moment dat je dat zelf graag wilt ook voor optimale bescherming zorgen.
 • We dragen zelf beschermende handschoenen.

En we laten het je steeds herinneren…

 • Het is even wennen, de ruimte die we tot elkaar moeten houden. We zullen ervoor zorgen dat je in de ruimtes zelf daar steeds weer even aan herinnerd wordt.