Aan de Hei

Deze twee historische boerderijen zijn gebouwd tussen 1836 en 1848 en dragen een lange geschiedenis met zich mee als plek voor ‘geestelijk beraad, vorming en bezinning’. In 2018 zijn ze met zorg gerestaureerd en kunnen we je een bijzondere plek bieden voor je teamtraining of retreat.

Voor een training met je team

In Aan de Hei vind je inspirerende ruimtes met alle comfort en faciliteiten die je nodig hebt voor een training met je team. Via een licht portaal loop je gemakkelijk heen en weer en voelen de beide boerderijen als één geheel.

Je kunt hier terecht met een groep van 40 deelnemers en overnachten met in totaal 26 personen.

De inrichting is een mooie mix van vintage, design en historische materialen.

Bijzondere plek voor een retreat

Dit is wat we voor ogen hadden toen we een plek wilden maken waar sessies voor yoga, meditatie en andere vormen van aandachtsbeoefening helemaal tot hun recht zouden komen.

De trainingsruimte is licht en kijkt uit over de tuin. Het is geschikt voor trainingen en retreats van ongeveer 30 personen.

Overnachten kun je met 26 deelnemers.

'Een plek voor geestelijk beraad, vorming en bezinning'

Deze twee historische boerderijen zijn gebouwd rond door Anton Sinkel, grondlegger van de Winkels van Sinkel.

Rond 1912 werden de boerderijen verbouwd door de familie Pijnappel die vanuit hun grote sociale hart hier arbeidersmeisjes een beetje op adem lieten komen.

Ook in de jaren daarna vonden verschillende groepen mensen hier een plek voor ‘geestelijk beraad, vorming en bezinning’, helemaal naar wens van mejuffrouw Pijnappel die De Hoorneboeg naliet aan de Remonstrantse Broederschap.

Na de verkoop aan Stichting Buitenplaats De Hoorneboeg in 2018 zijn de boerderijen volledig gerenoveerd en ben je hier welkom – in een nieuwe jas en voortbouwend op de sociale gedachte van mejuffouw Pijnappel – voor bezinning en om op adem te komen.

Monique Jansse

Als eigenaar van Happy Soul Travel, een reisorganisatie voor retreats én als yoga-teacher had ik al heel wat mooie plekken gezien. Een eigen plek was altijd al een grote droom! De stap naar het buitenland had ik bijna gezet toen ze kennismaakte met De Hoorneboeg. Aan de Hei is helemaal verbouwd en ik ben supertrots op het resultaat. Het is voor veel mensen een groot voordeel dat ze nu zo dichtbij ook prachtige retreats kunnen volgen.

Aan de Hei is een heerlijk stille en tegelijkertijd ook heel comfortabele plek. Ik merk dat bedrijven en organisaties zich hier thuis voelen. Ik vind het belangrijk dat organisaties van tijd tot tijd weer even ‘naar binnen’ kijken om weer vertrouwen in elkaar te vinden en mensen de ruimte te geven voor hun eigen ontwikkeling. Dat komt iedereen ten goede.