Kennismakingscursus geneeskrachtige planten

Maak kennis met het plantenrijk: bermen, bossen en weiden hebben zoveel meer te bieden dan je in eerste instantie zou denken!

Op vijf woensdagochtenden neem Gisela Timmermans je mee naar de heide, het bos en de moestuin van restaurant Bij de Tuinman. Je gaat op zoek naar (eetbare) en geneeskrachtige planten en leert écht naar ze te kijken: wat kan ik ermee, waar zie ik dat aan en wat zegt deze plant me? Al wandelend, luisterend naar verhalen en door zelf aan de slag te gaan leer je planten te herkennen en weet je meer over hun betekenis. Je zult merken dat je de natuur na deze cursus heel anders zult ervaren!

De ochtenden vormen één geheel, het is dus niet mogelijk om losse dagen deel te nemen. Je start met theorie – daarna is het even theepauze – en stapt vervolgens de praktijk in. Gisela zorgt voor alle materialen die je nodig hebt voor de praktijkopdrachten. Neem wel zelf papier, pen en een potlood mee en zo nu en dan heb je een glazen potje nodig. De cursussen starten in de sfeervolle kas bij restaurant Bij de Tuinman die kortgeleden geheel gerestaureerd is.

Heb je nog vragen? Neem contact op met giselatimmermans@flownaturalhealth.nl of kijk op www.natuurconnect.com.

Alle praktische punten op een rijtje

Data: (woensdag) 27 maart en 3, 10 en 17 en 24 april 2019

Tijden: 9:30 – 12:00 uur (kom het liefst ietsje eerder)

Locatie: de kas bij restaurant Bij de Tuinman

Kosten: €150,- per persoon

Aantal deelnemers: 8 tot 20

Aanmelden: voor 10 maart 2019 bij Gisela Timmermans (giselatimmermans@flownaturalhealth.nl)

Gisela Timmermans

Gisela groeide op in het “land van Maas en Niers”. Ze was veel buiten en ging met haar vader op jacht. Voor haar is de jacht respectvol. Volledig vanuit beheer. Dat wat geschoten werd, werd zelf klaargemaakt en gegeten. Met groenten uit een eigen, biologische moestuin. Gezond eten en gezondheid hebben haar altijd geboeid. Gisela was gefascineerd door de uitspraak van Juvenalis “een gezonde geest zit in een gezond lichaam”. Ze is gaan hardlopen, deed oefeningen (toen ze daarmee begon, was yoga nog niet zo bekend als nu; nu doet ze yoga ;-)) en heeft altijd op haar eten gelet. Na een bedrijfskunde opleiding ging ze werken in de farmaceutische industrie. In die jaren en de jaren erna, bleef ze hardlopen en gezond eten. En altijd kriebelde het; ze wilde iets met geneeskrachtige planten doen.

Enkele jaren geleden besloot ze het roer om te gooien. Ze deed een coachopleiding en een opleiding shamanisme, certificeerde zich in een ashram in India tot yogadocent en deed een vakopleiding geneeskrachtige kruiden. Omdat deze wondere wereld van de geneeswijzen haar heeft gegrepen, blijft ze zich ontwikkelen en doet nu een opleiding Traditional Chinese Medicine (TCM). Ze begeleidt bedrijven om ziekteverzuim te verminderen (www.flownaturalhealth.nl). Samen met een compagnon ondersteunt ze particulieren in hun zoektocht naar bewustwording (www.school-of-awareness.com). Daarnaast geeft ze workshops (bijvoorbeeld een lezing over de zin en onzin van natuurlijke geneesmiddelen, kruidenwandeling, geneeskrachtige crème maken) en korte cursussen op het gebied van geneeskrachtige planten. Dit doet ze op aanvraag voor groepen.