Jouw Familiesysteem - krijg inzicht in je systeem en vind je plek

Ken je het gevoel dat je ergens mee worstelt en wat je ook doet, het blijft bestaan? Zoals problemen in je relatie, lichamelijke klachten, negatieve emoties, vervelende gedragingen of terugkerende patronen? Het kan zijn dat dit te maken heeft met de onbewuste invloed van jouw geschiedenis en het familiesysteem waaruit je bent voortgekomen.

Tijdens de 1-daagse workshop ‘Jouw Familiesysteem’ krijg je inzicht in hoe je bent verbonden met je familie, hoe vrij je bent van je geschiedenis en dat je je eigen leven kunt leiden. Je leert weer met liefdevolle ogen naar jezelf en je familiesysteem te kijken.

Zo ziet jouw dag eruit

Tussen 9.30 en 10.00 ben je welkom en is er tijd voor een kop thee of koffie met iets lekkers erbij. Je kunt rustig de plek leren kennen en alvast de groep en de trainer ontmoeten. Je wordt deze dag professioneel begeleid door Ninouk Hehenkamp, ervaren trainer en coach.

10.00 – 11.00: Na een welkom en introductie over wat een familieopstelling inhoudt starten we met een visualisatie van je eigen familiesysteem, doen we wat oefeningen om in je lijf aan te komen en maken we een kennismakingsronde.

11.00 – 13.00: Na deze visualisatie starten we met de eerste opstelling. Hierbij neemt de vraagsteller plaats naast Ninouk. Na wat verdiepende vragen kiest deze deelnemer representanten en daarmee start de opstelling. Een opstelling duurt ongeveer een uur. Na deze opstelling houden we een korte pauze. Daarna is er ruimte voor nog een opstelling.

13.00 – 14.30: Restaurant Bij de Tuinman verzorgt een heerlijke, vegetarische lunch. Je hebt nu tijd om even lekker tot jezelf te komen. Misschien wil je graag een mooie wandeling maken over de hei?

14.30 – 16.30: Na een oefening of meditatie om weer met je aandacht in je lijf te komen gaan we in de middag verder met nog twee opstellingen.

16.45 – 17:00: We eindigen de dag met meditatie en visualisatie. Je krijgt de ruimte om je ervaringen van de dag te delen met de anderen. Wat neem je mee na vandaag?

Je kunt op twee manieren deelnemen

Familieopstellingen zijn een zeer krachtig middel om inzicht te krijgen in patronen binnen jezelf of jouw systeem van herkomst en laten je zien hoe jij hier het beste mee om kan gaan. Tijdens deze 1-daagse workshops doen we vier opstellingen en kun je op twee manieren deelnemen: als vraagsteller (4 tickets) of als representant (12 tickets).

Doe je mee als vraagsteller? Dan staat jouw vraag of thema centraal in een opstelling. Ook kies jij zelf wie als representanten worden opgesteld. Natuurlijk onder intensieve begeleiding. Ook als representant zijn de opstellingen mooi en leerzaam om mee te maken. Je vertegenwoordigt tijdens de opstellingen iets of iemand in het familiesysteem van de vraagsteller en bent actief betrokken. Ook in deze rol maak je groei door in jouw proces.

Dit zijn de eerstvolgende data

In 2022 kun je kiezen uit de volgende data:

– Zaterdag 12 februari 2022
– Donderdag 26 mei 2022
– Zaterdag 3 september 2022
– Zaterdag 5 november 2022

Als vraagsteller kost je deelname € 225,-
Als representant kost je deelname € 90,-

Lunch, koffie, thee en gezonde tussendoortjes zitten daar allemaal bij in.

Bij Ninouk ben je in goede handen

Ninouk is ervaren trainer en coach en zal jou tijdens de workshop begeleiden. Haar primaire doel is om jou weer in contact te laten komen met jezelf en vanuit daar ook met de ander.

“We kennen allemaal de strategieën of maskers die ons ooit hebben beschermd of geholpen, maar er nu voor zorgen dat je niet helemaal jezelf laat zien. En precies door deze maskers verliezen mensen het echte contact met zichzelf en de ander en komen mensen niet tot volle bloei. Door mijn manier van werken laat ik mensen in contact komen met hun werkelijke gevoel, waardoor cliënten, partners of teams de nodige stappen kunnen maken om zich bewust te worden wat ze werkelijk willen en daarnaar te leren handelen en de energie (weer) kan gaan stromen.”
– Ninouk Hehenkamp