Wildplukken met Leoniek Bontje

Leoniek leert je planten herkennen en laat je zien waar je op moet letten bij het wildplukken. Na een kopje thee of koffie wandel je over De Hoorneboeg, langs de moestuin en door het bos. Ze laat je ruiken, voelen en proeven en vertelt over wat je met al die kruiden en planten kunt doen. Niet alleen om te eten, maar ook als medicijn heeft iedere soort weer iets heel eigens dat op een bijzondere manier kan bijdragen.

Na deze workshop kun je verschillende eetbare planten herkennen en weet je hoe je verschillende planten kunt gebruiken voor je gezondheid.

Als je terugkomt, hangt de soep al te pruttelen boven het vuur. Samen met Leoniek zoek je de fijnste smaakmakers uit die je tegenkwam tijdens de tocht. Ook die gaan de pan in en vervolgens schuif je aan voor de gezamenlijke lunch!

Zaterdag 17 juli

Tijd: 10:30 – 13:00 uur

Plaats: vanaf de Villa (3 minuten lopen van de parkeerplaats)

€ 47,50 per persoon (inclusief koffie, thee, iets lekkers en een lunch)

Leoniek Bontje

Leoniek Bontje: wildplukker, herbalist en auteur van de boeken Wildplukken, Plant als Medicijn en (net nieuw!) Pluk en Bewaar…

‘Van jongs af aan liep ik door de tuin, plukte bloemen en planten en maakte papjes van heerlijk geurende kruiden. Ik mengde bijvoorbeeld wilde munt en marjolein en andere gewassen met elkaar, gooide er water en suiker bij en dronk het op.

Als ik rondloop in de natuur ga ik intuïtief te werk en kijk wat er groeit, hoe het ruikt, eruitziet en smaakt. Vaak groeien de planten die je nodig hebt of kunt gebruiken om je heen. Zo staan in mijn tuin – als ik die laat verwilderen – brandnetel en paardenbloem, heermoes en andere planten die ik gebruik.

Wildplukken is een uit de hand gelopen hobby en ik vind het fantastisch om mensen hiermee kennis te laten maken en ze te laten ervaren wat de kracht van wilde gewassen is’.

Dit hele weekend kun je Into the Wild...

Het verhaal over Chris McCandless – met zijn vastberaden zoektocht naar vrijheid en volledig onafhankelijk te kunnen leven in de natuur – raakt bij ons allerlei snaren.

Liftend en lopend, met weinig om op terug te vallen en met zo nu en dan toevallige ontmoetingen met opmerkelijke anderen, wakkert hij een onrustig vlammetje aan dat je vertelt dat het ook anders kan – het leven.

Waar ben je eigenlijk echt thuis? Wat houdt verbinding in en wat brengt je dat? En de natuur… zoiets groots en moois, maar hoeveel weten we er eigenlijk nog van?

Daarom organiseren we een heel weekend met verhalen, muziek, kunst, workshops, gezamenlijk eten en natuurlijk de film!

En als je wilt, kan je ook nog blijven slapen…