Dyar - zoeken naar de plek van thuis

Met prachtige liedjes, ontroerende muziek, verhalen en vragen om over na te denken ontrafel je een stukje van de weg naar jouw ‘thuis’.

De bandleden van Dyar kennen deze zoektocht: Dyar betekent ‘huis’ in het Arabisch. Ze zien de functie van hun muziek als een denkbeeldig huis waarin mensen zich thuis voelen, waarin iedereen welkom is en waarin Arabische en Westerse muziek samen kunnen wonen.

Nawras Altaky (Ud en zang), Salama (percussie), Lucas Dols (contrabas), Gino Bombrini (percussie) en Ghaeth Almaghoot (klarinet) startten de band na aanleiding van hun optreden met Caro Emerald in een uitverkocht Paradiso in juni 2017. De band speelde oa op festivals als Le Guess Who, het Grachtenfestival, North Sea Jazz Around Town en Tweetakt.

Je begint met een diner in de moestuin...

De avond begint bij Bij de Tuinman – het restaurant op Buitenplaats De Hoorneboeg – waar de moestuin het thuis is voor allerlei groenten, kruiden en fruit die een hoofdrol krijgen op je bord!

Alles komt zoveel mogelijk van dichtbij, zoals de cider van de buurman, maar Bij de Tuinman zoekt ook graag verder… Juist met onbekende smaken van verder weg ontstaat soms zomaar iets heel moois en nieuws.

Om 18:30 kun je aan tafel en begint de zoektocht van deze avond, waarin je een stukje van jouw weg naar ‘huis’ ontrafelt…

Vrijdag 16 juli

Tarieven
€ 59,00 Concert met diner
€ 5,00 Parkeren – alleen vooraf en online te reserveren!

Eten en drinken deze avond
Diner bij Bij de Tuinman – met groenten in de hoofdrol en een heerlijk nagerecht

Tijden
18:30 – 22:30 uur

Dit hele weekend kun je into the wild...

Het verhaal over Chris McCandless – met zijn vastberaden zoektocht naar vrijheid en volledig onafhankelijk te kunnen leven in de natuur – raakt bij ons allerlei snaren.

Liftend en lopend, met weinig om op terug te vallen en met zo nu en dan toevallige ontmoetingen met opmerkelijke anderen, wakkert hij een onrustig vlammetje aan dat je vertelt dat het ook anders kan – het leven.

Waar ben je eigenlijk echt thuis? Wat houdt verbinding in en wat brengt je dat? En de natuur… zoiets groots en moois, maar hoeveel weten we er eigenlijk nog van?

Daarom organiseren we een heel weekend met verhalen, muziek, kunst, workshops, gezamenlijk eten en natuurlijk de film!

En als je wilt, kan je ook nog blijven slapen…