Piet Weisfelt over waarheid en liefde

In deze podcast luister je mee naar een intiem gesprek tussen Piet Weisfelt (therapeut, expert in het professioneel werken met liefdesenergie) en Minke Tromp (filosoof, trainer en initiator leergang Wijsheid & Impact) over waarheid en liefde.

Het vraagt best wat van jezelf als je jezelf beter wilt leren kennen. Als je dan iemand vindt die je nieuwsgierigheid aanwakkert en je de moed geeft om nieuwe stappen te zetten, is dat een bijzonder gegeven. Ook jaren na een eerste kennismaking raakt Raymond Dommanschet nog steeds geïnspireerd door Piet Weisfelt. ‘En vergeet zijn vrouw, Marry, niet. Zij hebben dit dit altijd samen gedaan.’

De komende maanden geven ze samen nog een aantal – laatste – trainingen. Het is tijd om het werk over te dragen aan anderen en ruimte voor andere dingen in het leven. Minke Tromp leek het een waardevol moment voor een gesprek over waarheid en liefde. Is het echt zo dat waarheid en vriendschap niet goed samengaan, zoals Plato schreef? Op De Hoorneboeg namen ze beiden de tijd om hierover samen in gesprek te gaan.

De podcast vind je op de website van het Bureau voor Toegepaste Filosofie. Je krijgt hem – zonder kosten en verplichtingen – toegestuurd via de mail.

Meer inspiratie...

Wat houdt andere teamleden bezig?

Je kunt het hier bekijken