Het jaar rond!

Vorig jaar om deze tijd maakten we ons op voor de renovatie van alle gebouwen. We stelden eindeloze lijsten op van het inventaris en lieten alle oude Hoorneboegse schatten door onze vingers gaan: hadden we hier straks misschien een plekje voor….?

Nu, een jaar later, is de renovatie van alle gebouwen afgerond en kunnen we ons bijna niet voorstellen dat het afgelopen jaar slechts 365 dagen telde! Ook de buitenruimte heeft een enorme opknapbeurt gekregen en we hebben een nieuwe website. Bij iedere klus die we opleverden waren we verwonderd over het resultaat: op papier zag het er altijd erg mooi uit, maar toen we er eenmaal in rondliepen, was het nog zoveel beter!

En hoe belangrijk de vorm ook is, wat ons ook motiveerde was de kennismaking en samenwerking met een heel uiteenlopende groep mensen: van de loodgieters, ontwerpers en bouwers tot de altijd super gemotiveerde vrijwilligers, de gravers van de talloze geulen en de installateur van de glasvezelkabel. Het klopte gewoon met deze mensen. Ze hebben enorm hun best gedaan om alles voor elkaar te krijgen wat wij ons in het hoofd hadden gehaald.

Nu we een half jaar hebben kunnen testen en uitproberen, leren we ook onze gasten en hun trainers steeds beter kennen. Gelukkig zien we iedereen erg genieten tijdens een verblijf op De Hoorneboeg, van de stilte, de aandacht en de fijne sfeer in de gebouwen. We zijn blij met deze relaties en leren veel van de waardevolle feedback die we krijgen. Samen kunnen we alles immers nóg beter maken.

Hoewel het een heel druk jaar was, hebben de afgelopen maanden ons veel vertrouwen gegeven: we zijn gesterkt in de haalbaarheid van onze ideeën, in de samenwerking met elkaar en we vinden mensen op ons pad die ons verder willen brengen. We voelen ons thuis en kennen inmiddels echt álle kleine paadjes zodat we – ook letterlijk – anders rondlopen op De Hoorneboeg dan een jaar geleden!

We kijken uit naar 2019, waarin we nog een aantal nieuwe projecten in petto hebben: we willen het culturele programma vormgeven, het aantal natuurworkshops uitbreiden en hier ook een mooie ruimte voor maken aan de rand van de moestuin waar ook de vrijwilligers van het Goois Natuurreservaat hun vaste plek krijgen, we maken plannen voor een nieuw gebouw voor ‘In de Luwte’ waar je ook kunt overnachten en we willen aan de slag met onze maatschappelijke denktank in de Villa om ook via die weg de wereld mooier te maken.

We hopen De Hoorneboeg op steeds meer verschillende manieren met jullie te kunnen delen!