Filmavond en workshop: Een duurzame superheld worden, iedereen kan het!

Op donderdag 27 juni vertonen we de DOWN to EARTH documentaire en kun je aansluitend een workshop volgen van De Verborgen Impact. We leren je wat je zelf kan doen om je leven te verduurzamen en aan het eind ga je als duurzame superheld weer naar huis.

DOWN to EARTH is het resultaat van de wereldreis die Rolf Winters en Renata Heinen met hun drie jonge kinderen maakten. Ze gingen op zoek naar “Earth Keepers”, de beschermers van onze natuur, de verborgen wijzen der aarde op plekken waar Westerse mensen normaal gesproken geen toegang hebben. Ze interviewden stamhoofden van inheemse volken van Noord-Amerika tot Australië, van Namibië tot de Amazone. DOWN to EARTH is echter meer dan een mooie film, het is ook een call to action. De film representeert een gedachtegoed dat ons zal helpen de wereld voor de komende generaties beter achter te laten.
De film ging in première tijdens de Klimaattop in Parijs voordat de onderhandelaars aan tafel gingen en is de best bezochte documentaire ooit in de Nederlandse filmzalen en trok al 180.000 bezoekers.

Om je tools te geven zelf actie te ondernemen geeft  Saskia Mulder na de documentaire een workshop van De verborgen impact. Met welke dagelijkse keuzes maak je het meeste verschil voor een duurzame aarde? Na deze workshop weet je precies waar je handelingsperspectief zit en ga je als duurzame superheld weer naar huis. Het boek De verborgen impact is geschreven door Babette Porcelijn. Het is inmiddels ruim 15.000 keer verkocht. Saskia: “als iedereen dit boek zou lezen en ernaar zou handelen, hebben we het klimaatprobleem binnen de kortste keren opgelost.”

Saskia Mulder zal deze avond begeleiden. Ze vlogt via Instagram als The Social Reporter over duurzaam leven. Daarnaast is zij spreker & trainer voor De verborgen impact. Ook begeleidt zij groepen mensen bij verduurzaming van hun leefstijl als klimaatcoach bij Klimaatgesprekken.

We hopen je te zien!

 

Praktische informatie

Datum: donderdag 27 juni

Tijd: 19 uur (vanaf 18:45 uur ben je welkom) tot 22:15 inclusief afsluitende borrel

Plaats: In de villa op Buitenplaats De Hoorneboeg. Vanaf de parkeerplaats wandel je daar in ongeveer 5 minuten naar toe.

Aanmelden: dat kan via deze link

Kosten: Wat vond jij het waard? Je kan een vrijwillige bijdrage achterlaten om de kosten van de avond te dekken.

Via deze link kunt je de routebeschrijving vinden naar De Hoorneboeg.