Earthday 2022

Vrijdag 22 April vieren we Earthday op buitenplaats De Hoorneboeg, aan de Hilversumse hei.

Dit doen we met een groep pioniers die zich dagelijks inzetten om Nederland weer wereldkampioen landbouw te maken. Dit keer niet in Industriële Landbouw, maar Regeneratieve Landbouw: waarin we samenwerken met de natuur, in plaats van haar te vernietigen. Waarin we de natuur, de bodem, de biodiversiteit, het water, onze planeet weer veerkrachtig en vruchtbaar maken voor toekomstige generaties.

We komen met een energieke en diverse groep veranderaars samen die we de afgelopen twee jaar hebben leren kennen en die zich op verschillende manieren het hele jaar inzetten voor onze planeet. Wij willen juist deze mensen en hun inzet eren en vieren, waarbij nieuwe ontmoetingen en verbindingen tot stand komen, zodat krachten gebundeld worden. Want alleen zo kunnen we een versnelling bewerkstelligen.

Jij bent een van die bijzondere mensen en daarom zouden wij het echt geweldig vinden als je erbij kan zijn!

Wat kun je verwachten?

Inspirerende gesprekken met…

Jeremy Lent

Een beschouwing en een interactieve Q&A-sessie met Jeremy Lent - in The Guardian als een van de grootste denkers van onze tijd betiteld. Jeremy schreef vorig jaar The Web Of Meaning, een van de beste boeken die we in jaren hebben gelezen, waarin hij pleit voor een wereldbeeld dat moderne wetenschap en inzichten uit oude wijsheidstradities integreert.

Matthijs Schouten

Matthijs Schouten, ecoloog, bioloog, filosoof en buitengewoon hoogleraar aan de universiteit van zowel Wageningen als Cork, neemt ons op onnavolgbare wijze mee in de kunst van leven en van het leven. Weinig mensen weten verbinding en interconnectiviteit zo sprankelend en inspirerend te bezingen als dit heerlijke mens.

Paul Hawken's Regeneration

Paul Hawken is na o.a. Drawdown en The Ecology of Commerce, net uitgekomen met het boek 'Regeneration'. Hawken heeft al miljoenen mensen geïnspireerd met zijn wetenschappelijk onderbouwde oeuvre en vergezichten. Climate Cleanup, de organisatie die Drawdown naar Nederland bracht en nu het boek in het Nederlands vertaalt en distribueert, geeft een inleiding op dit nu al klassieke manifest.

Social Tipping Points

In samenwerking met The Potsdam Institute for Climate Impact Research en de Social Tipping Point Coalitie gaan we, in een interactieve workshop met jullie, op zoek naar de social tipping points die nodig zijn voor de transitie naar Regeneratieve Landbouw. Dit vormt de basis voor internationaal onderzoek dat The Potsdam Institute opzet in samenwerking met andere internationale onderzoeksinstellingen.

Muziek, heerlijke happen, ambachtelijke cider en…

En verder natuurlijk muziek, heerlijk eten & drinken en 149 soulmates die net zo hard aan de transitie werken als jij! Met de prachtige natuur van De Hoorneboeg als onze gastvrouw… en nog een paar verrassingen.

Kosten
Om deze dag mogelijk te maken vragen we een eigen bijdrage in de kosten van €20,-. Hiervoor verzorgen we de locaties, muziek, sprekers, workshops, lunch, drankjes en een gezellige afsluiting van de dag. Verderop op deze pagina kun je je ticket bestellen.

Wil je graag komen, maar heb je de middelen niet? Neem dan contact met ons op via li@decadeofaction.co

Tijden
Verzamelen 10:00 – we eindigen de borrel om 19:00.

Bereikbaarheid
* We zijn op verschillende manieren bereikbaar. Bekijk hier de mogelijkheden met het OV.
* Kom je met de auto? Dan kan je verderop parkeren bij Zonnestraal (Loosdrechtse Bos, 1213 RH Hilversum). Hou er rekening mee dat het vanaf daar 10 minuten lopen is over de heide. Meer informatie over deze mooie wandeling kun je hier vinden. We zullen de route ook voor je uitzetten.

Wij hebben er heel veel zin in om samen met jou Earthday en de Re-Generation te vieren!

Het programma

10:00 – 10:30
Aankomst & inschrijving

10:30 – 12:00
Welkom door Mark Aink
Climate CleanUp over Regeneration
Beschouwing & Q&A Matthijs Schouten

12:00 – 13:00
Lunch

13:00 – 14:00
Surprise workshop

14:00 – 15:30
Social Tipping Point workshop

15:30 – 16:00
Break time

16:00 – 17:00
Wrap-up Social Tipping Point workshop

17:00 – 18:30
Interview en Q&A met Jeremy Lent

18:30 – 20:00
Borrel & hapjes

Bestel hier je ticket

Wil je er online bij zijn?
De kaartjes voor Earthday 2022 zijn helaas uitverkocht! Maar niet getreurd… Je kunt het interview en Q&A met Jeremy Lent online bijwonen op vrijdag 22 april van 17:00 tot 18:30 uur! Mis het niet en bestel hier je kaartje voor slechts €5. Tot vrijdag!

Kaartverkoop voor Earthday 2022 – UITVERKOCHT
Je kunt je ticket hieronder bestellen. De eerste keer moet je daarvoor even een account aanmaken. De betaling verloopt veilig en daarna ontvang je alles dat je nodig hebt direct in je mailbox.

Wil je iets vragen?
Li Hoekstra
Decade of Action
li@decadeofaction.co
06-41307900

Het aantal plaatsen is beperkt dus wees er snel bij!

Met dank aan velen die meewerken aan deze dag!

We organiseren deze dag in samenwerking met:
De Hoorneboeg, Climate Clean Up, Social Tipping Points Coalitie, Sounds of Change, Bij de Tuinman, De Elegast.

Over dit initiatief:
Earthday zoals we dat vandaag de dag vieren, is ontstaan naar het idee van Mark Aink, die hier al een paar jaar op broedde. Juist al die hardwerkende pionierende initiatieven die zich dagelijks inzetten voor een gezonde Aarde wilde hij samenbrengen om ze te verbinden en hun goede werk te eren en te vieren. En dat is gelukt. In 2019 vond hij de ideale plek en partner in De Hoorneboeg en kwam de eerste editie van Earthday tot stand in samenwerking met Native Circles & Denktank De Hoorneboeg. In 2021 is de samenwerking uitgebreid met Decade of Action.

Denktank De Hoorneboeg verbindt deskundigen, ondernemers, financiers en betrokkenen met initiatieven die mens en natuur in balans brengen. Ze willen mensen ‘aan’ zetten voor een bewuster en duurzamer leven, door verbinding met jezelf, met anderen en met de natuur.

Native Circles bouwt culturen en merken binnen bewuste bedrijven. Verbindt mensen en bedrijven aan de natuur en hun natuur.

Decade of Action heeft tot doel om zichzelf in 10 jaar tijd overbodig te maken: in die 10 jaar draagt Decade of Action bij aan systeemverandering; een verandering van waarden, normen, beleid en gedrag. 10 Jaar waarin we mensen verbinden, in hun hart raken, veranderen en verenigen. 10 Jaar waarin we samen komen tot een leven in balans met onze planeet.