Ciderij en distilleerderij

In de sfeervolle schuren bij de tuinmanswoning wordt gin gedistilleerd en ook cider en zeep gemaakt met geuren en smaken uit de natuur.

Ook kun je hier een workshop volgen en ben je welkom bij een proeverij!

Proeverij

Iedere eerste zondag van de maand kun je tussen 15 en 18 uur komen proeven. Of maak een afspraak voor je eigen groep!

Workshop

Je eigen gin, cider of zeep maken? Kom langs voor een workshop met je collega's, familie of vrienden.

Cider, gin en brandy

De appels van onze ambachtelijke Nederlandse cider komen uit oude hoogstamboomgaarden. We oogsten de appels, vermalen en persen ze en vergisten het sap. Door de verhouding in appelrassen en het type gist dat we kiezen ontstaat een unieke smaak: fruitig friszuur en licht bitter.

Met de heide, het bos en de moestuin vlakbij is de keuze aan smaken en geuren die we kunnen toevoegen heel divers. Dennennaalden, rozemarijn en bijvoorbeeld bramen uit de buurt geven onze producten een heel eigen smaak.

Op eenzelfde manier maken we brandy en gin van restbier van enkele brouwerijen in Utrecht.

Arjen Meeuwsen

Opgeleid als landschapsarchitect zat ik steeds vaker achter de computer, terwijl ik had besloot dit vak te leren vanwege mijn liefde voor de natuur en een creatieve aanleg.

Nadat ik zelf de ciders had ontdekt én omdat ik wist dat veel fruit uit hoogstam-boomgaarden niet geoogst wordt vanwege de geringe opbrengsten, startte ik in 2016 Elegast Distillery.

Inmiddels worden deze ciders op markten en in speciaalzaken verkocht en heb ik veel hulp van vrijwilligers. Het is mooi dat de boomgaarden mede hierdoor weer een reden van bestaan hebben.

Op zoek naar de perfecte plek om mensen weer in contact te brengen met de natuur kwam ik De Hoorneboeg tegen. Hier zag ik mogelijkheden om in de schuren van de tuinmanswoning mooie natuurproducten te maken.

Tijdens de workshops en proeverijen deel ik graag mijn plezier in het maken van ambachtelijke producten en de beleving van de natuur.