Leuk dat je naar De Hoorneboeg komt!

Misschien heb je al op onze website gekeken en weet je al het één en ander over de buitenplaats. Hier vind je nog meer informatie die misschien fijn is om van te voren te weten.

Heb je nog andere vragen? Bel of mail ons of de organisatie van je bijeenkomst – we helpen je graag!

OVER DE HOORNEBOEG

Wil je alvast meer weten over de plek van je bijeenkomst?

Hier vind je alle plekken op een rij! De organisatie van je bijeenkomst kan je vertellen waar deze plaatsvind – mocht je dat niet weten.

Wat valt hier nog meer te ontdekken?

In onze agenda kan je zien wat hier nog meer gebeurt. Als je je abonneert op onze nieuwsbrief houden we je iedere maand op de hoogte en natuurlijk kun je ons volgen via Instagram en Facebook. Ook de site van restaurant Bij de Tuinman – die veelal je eten en drinken verzorgen – geeft een mooie indruk!

 

OVER BEREIKBAARHEID

Is De Hoorneboeg bereikbaar met openbaar vervoer?

Ja, je kunt hier ook prima komen met het OV. Vanaf de NS-stations Hilversum en Hollandse Rading kun je heel gemakkelijk een OV-fiets huren. Je bent dan respectievelijk 20 of 15 minuten onderweg. Het laatste deel fiets je door het bos en over de heide. Als je niet wilt fietsen, kun je met de bus een heel eind in onze buurt komen. Daarna is het nog een wandeling van circa 10 minuten. Op zondagen is de busverbinding niet heel frequent en kan een taxi of Über uitkomst bieden.

Op onze contactpagina vind je alle informatie.

Hebben jullie een routebeschrijving?

Ja, ook deze kun je vinden op onze contactpagina.

Kan ik mijn auto parkeren op De Hoorneboeg?

Ja, aan het begin van de buitenplaats ligt een parkeerplaats. Je moet daarvoor door een slagboom rijden. Bij vertrek krijg je een muntje om hem te openen.

Rij je voorzichtig over onze oprijlaan? Hij loopt dwars door het Goois Natuurreservaat – erg mooi! Soms lopen er koeien over het pad en ook wel kleiner wild, zoals dassen en vossen.

Zijn de locaties makkelijk te vinden?

Ja, daarvoor hebben we wegwijzers neergezet en zijn de paden die je daarvoor moet volgen heel duidelijk. ’s Avonds worden de paden verlicht. Bij de receptie staat bovendien een groot bord met een plattegrond dat je verder kan helpen, naast een overzicht van de groepen die we die dag verwachten – waarop ook de locatie voor die groepen staat vermeld.

Hier vind je een plattegrond (binnenkort maken we een nieuw die wat duidelijker is). Alle locaties liggen op maximaal 5 minuten lopen vanaf de parkeerplaats.

 

OVER ETEN EN DRINKEN

Hoe is het eten en drinken geregeld?

Eten en drinken wordt verzorgt door ons restaurant Bij de Tuinman en in sommige gevallen door een externe retreat-chef. Je hoeft dus niets zelf mee te nemen.

Koffie en thee

Alle locaties hebben een espresso-apparaat en de mogelijkheid om thee te zetten. Heel soms past bijvoorbeeld koffie niet bij de aard van de bijeenkomst, maar thee is altijd beschikbaar.

 

WAT IS HANDIG OM MEE TE NEMEN?

Om het lekker comfortabel te maken voor jezelf:

Dikke sokken of sloffen voor in huis, een omslagdoek, slippers, een fijn leesboek, een schrift om in te schrijven en/of te tekenen, pennen, potloden en eventueel een eigen bidon en een badjas voor als het gebruik van de sauna in je programma is opgenomen (dat is niet altijd het geval, je kunt het even navragen bij degene die jouw bijeenkomst organiseert).

We hebben voldoende yoga-matten, blokken, bolsters, straps, oogkussentjes, dekentjes en meditatiekussentjes voor alle deelnemers. Ook hebben we een aantal meditatiestoeltjes voor mensen die niet lang in een meditatiehouding kunnen zitten.

Voor een fijne wandeling:

Schoenen die tegen een stootje kunnen en lekker lopen, en een paraplu of regenjas is ook een goed idee – het is heerlijk om tussendoor te wandelen. Ook als het weer iets minder stralend is, geeft het veel energie!

Moet ik beddengoed of handdoeken meenemen?

Alle bedden zijn opgemaakt als je komt – met lekkere dekbedden en steeds 2 kussens van verschillende diktes (dan kan je kiezen). Ook liggen voor iedere deelnemer 2 handdoeken klaar.

Als je gebruik maakt van de Hamam (in Aan de Hei) dan kun je de hamamdoeken gebruiken die daar liggen.

Hebben jullie shampoo en douchegel?
Ja, in iedere badkamer vind je shampoo, douchegel en handzeep: speciaal handgemaakt voor De Hoorneboeg en op natuurlijke basis.

Mag mijn hond (of ander huisdier) mee?
Nee, helaas niet…

 

ANDERE VRAGEN DIE JE MISSCHIEN HEBT…

Heeft iedere kamer een aparte badkamer?
De kamers in Aan de Hei hebben ieder een eigen badkamer. De slaapkamers op de overige plekken zijn allemaal verschillend en delen over het algemeen een badkamer. De organisatie van jouw bijeenkomst kan je hier meer over vertellen. Zij maken ook de kamer-indeling.

Hebben jullie Wifi?

Misschien wil je juist even zonder, maar anders is het misschien fijn om te weten dat we op alle plekken wifi hebben. Ook op de slaapkamers is een goede verbinding. We hebben nergens tv’s, maar dat had je waarschijnlijk ook niet verwacht :).

Is er een winkel in de buurt?

Als je iets vergeten bent of om een andere reden even op pad wilt, is het goed te weten dat de winkels in Hilversum het meest dichtbij zijn, maar nog wel op circa 30 minuten lopen liggen (bijvoorbeeld op de Gijsbrecht van Amstelstraat: hier vind je een drogist, supermarkt, Hema en verschillende bakkers). Op de dagen dat restaurant Bij de Tuinman open is, ben je daar van harte welkom!

Kan je in de buurt mooi wandelen?

Ja, dat kan zeker! De Hoorneboeg ligt midden in het Goois Natuurreservaat met mooie heidevelden en afwisselende bossen. Rondom de buitenplaats vind je verschillende houten hekken – je kunt ze openen met een code die je te horen krijgt als je bij ons bent – en je staat dan meteen midden in de natuur.

Je vindt hier mooie plekken met grove dennen, dichtere bossen met eiken en krentenbomen en soms – daar dwars doorheen – oude lanen met beuken. Je wandelt zo naar Hilversum, Loosdrecht of Hollandse Rading. En als je wilt, nog verder, tot aan Lage Vuursche aan toe.

Maar ook op De Hoorneboeg zelf is het prachtig om rond te dwalen. Bijvoorbeeld als je ’s avonds nog even een kleiner ommetje wilt lopen.