De weg tot de lucifer – beelden van Geert Groote

Vele uren van van hakken, raspen, kijken en met veel toewijding schuren en afwerken: het steeds weer zoeken naar vorm resulteerde in twintig houten beelden. In het weekend van 15 en 16 juni zijn er twee momenten waarop je ze kunt komen bekijken. Ze staan in en bij de Villa op De Hoorneboeg: een plek waar Geert zich al jarenlang sterk mee verbonden voelt.

Belangrijk om te weten: als je wilt komen kan dit alleen als je van te voren reserveert.

Zaterdag om 11 uur start de expo met een korte vertelling van Geert over zijn ervaringen in het creatieve proces: ‘zowel beeldhouwen als schrijven hebben mij verrassend goed gedaan’. Hierna heb je tijd om alles te bekijken en, als je wilt, kun je mee op een rondleiding over de buitenplaats. Zaterdagmiddag ben je eveneens van harte welkom tussen 14 en 16 uur.

Op zondagmiddag ben je welkom tussen 11 en 14 uur om rond te kijken of vanaf 15 uur met als afsluiting een klein concert van Anja Wilbrink (zang) en haar partner Wim Zwaag (piano). Anja, familie van Geert, zingt bij de Vlaamse Opera. Wim is componist en werkt op het moment aan een Spaanse opera. Na afloop is er een borrel.

Heb je zin om te komen? Dat kan na reservering. Meld je aan via deze link  voor één of meerdere momenten:

Zaterdag 15 juni
11 – 13:30 Opening van de expo door Geert Groote met aansluitend een rondleiding over De Hoorneboeg
14 – 16 uur bekijken van de expo (Geert is aanwezig)

Zondag 16 juni
11 – 14 bekijken van de expo (Geert is aanwezig)
15 – 17 bekijken expo en klein concert Anja Wilbrink en Wim Zwaag (concert begint om 16 uur)

Woensdag 19 juni
Wil je graag komen kijken, maar kun je niet in dit weekend? Op woensdag 19 juni ben je welkom tussen 17 en 20 uur.

 

Praktische informatie

Aanmelden: dat kan via deze link

Datum: zaterdag 15 en zondag 16 juni

Kosten: geen

Aantal deelnemers: maximaal 50

Parkeren
Tijdens het weekend van 15 en 16 juni is het aantal parkeerplaatsen op De Hoorneboeg beperkt. Je kunt op een van de volgende plekken terecht:
• Landgoed Zonnestraal: Loosdrechtse Bos 17, 1213 RH Hilversum (vanaf hier wandel je over de heide en door het bos in minder dan 10 minuten naar De Hoorneboeg)
• Begraafplaats Zuiderhof: Kolhornseweg 13, 1213 RS Hilversum (een mooie wandeling over de heide van ongeveer 20 minuten)