De proefrondjes van restaurant Bij de Tuinman

Bij de Tuinman is het vegetarische restaurant op Buitenplaats De Hoorneboeg. Vanaf het voorjaar kun je in het weekend bij ons terecht voor een lekkere kop koffie, lunch of borrel.

We maken daarbij zoveel mogelijk gebruik van de producten van De Hoorneboeg: groenten uit onze eigen moestuin, honing van de bijen die aan de rand van de tuin hun korven hebben en appelcider van onze buurman van de distilleerderij.

Veel van onze eigen oogst, zoals pompoenen, courgettes, bonen en zoete aardappels werden – zo vers als maar kan – geserveerd in de kas die inmiddels helemaal gerestaureerd is. Hier, midden in de moestuin, hebben gasten die komen voor trainingen en retreats al veel van onze gerechten kunnen proeven, zoals knolselderij aardpeer-soep, wortelburgers en broodjes frittata.

We maken nog een paar proefrondjes en maken de boel buiten nog wat meer in orde. Binnen is het al heel gezellig. Straks kunnen we in de kas 30 gasten ontvangen, in het restaurant hebben we 25 zitplaatsen en op het terras is ruimte voor 40 gasten. Zodra we klaar zijn, laten we het weten en zetten we de deur voor je open!

Meike Lockhorst en Kevin McMulkin