Collegereeks Ken Uzelf – fundraising Jane Goodall Instituut

De natuur op onze planeet is kwetsbaar. Hoe kunnen we deze beschermen? Jane Goodall is haar hele leven al bezig met deze vraag. Niet alleen heel praktisch door haar studie naar het leven van chimpansees (daar ken je haar misschien wel van), maar ook op een dieper niveau: hoe kunnen we mensen anders naar natuur laten kijken – hen weer laten ervaren dat ook zij (dus ook wij) daar deel van uitmaken?

Zelfkennis blijkt steeds weer essentieel te zijn: pas als je jezelf kent, kun je ook de ander echt begrijpen. En kun je begrijpen wat je plek is in het natuurlijke leven hier op onze wereld. Dat levert een heel ander perspectief op – eentje waarin de motivatie tot natuurbescherming voortkomt uit een besef van de enorme rijkdom van de natuur. We kunnen eenvoudigweg niet zonder als we willen blijven bestaan.

Je werkt bovendien mee aan het mooie werk van het Jane Goodall Instituut Nederland dat werkt aan een betere relatie tussen mens, dier en natuur! Alle opbrengsten – iedereen werkt belangeloos mee – gaan rechtstreeks naar dit doel.

Helaas...

Geen agenda items gevonden, probeer opnieuw te filteren.

'Handelen wint het altijd van cynisme'

Mikkel Hofstee houdt zich – met zijn bedrijf Lifeguard – al jaren bezig met de gezondheid van medewerkers van teams. ‘Handelen wint het altijd van cynisme’, was een les die hij leerde van Jane Goodall. Deze les nam hij ter harte, met onder meer deze reeks als resultaat! Behalve de ontwikkeling van het programma, kom je hem straks tegen als moderator van de colleges.

Het verhaal van Jane Goodall is je vast bekend: in de zomer van 1960 vertrok ze als 26-jarige uit Engeland om aan de oevers van Lake Tanganyika in het huidige Tanzania de nog vrijwel onbekende chimpansees te bestuderen. Ze had niet veel meer bij zich dan een notitieblok en een verrekijker.

Met haar geduld, doorzettingsvermogen en karakteristieke optimisme wist ze het vertrouwen van de chimpansees te winnen en kreeg ze toegang tot de wereld van deze aandoenlijke, soms vreemde maar herkenbare wezens. Wereldwijd raakten mensen via haar onderzoek gefascineerd door deze meest aan de mens verwante diersoort.

In 1986 kwam een omslag in haar leven. Tijdens een conferentie hoort ze over de in rap tempo afnemende chimpansee populaties in Afrika en ook vanuit een vliegtuigje op weg naar Gombe ziet ze hoe het leefgebied van chimpansees in korte tijd is weggekapt. Ze besluit haar geliefde Gombe te verlaten om wereldwijd voorlichting te geven rond de bescherming van onze kwetsbare natuur op onze planeet.

Ben je erbij?

Je kunt je online opgeven
Voor een donatie van € 200,- kun je alle colleges volgen. Er is plek voor 1.000 online deelnemers.

10 avonden én een afsluitende speciale sessie met Jane Goodall
Vanaf 4 oktober iedere maandagavond tussen 20:00 en 21:30 uur.

Je kunt alles online volgen
Vooraf ontvang je een link om de colleges online bij te wonen. Kun je een keer niet? Je kunt het college dan tot 2 weken daarna nog bekijken.

Of er live bij zijn!
Ieder college is er plek voor 30 personen – op De Hoorneboeg. Je doneert in dat geval € 50,- extra (per avond). Daar zit een diner van Bij de Tuinman bij inbegrepen.