I am Greta

Zweden – 2020

Greta Thunberg kennen we als het Zweedse meisje dat wereldbekend werd toen ze als 16-jarige besloot elke schooldag te gaan staken voor het klimaat. Inmiddels wordt ze internationaal geboekt als spreker en zien talloze jongeren haar als voorbeeld. Maar wie is Greta nou echt? Je ziet het in de intieme, inspirerende documentaire I Am Greta.

Het begint als een eenzame actie. Gewapend met een protestbord waarop de leus ‘skolstrejk för klimatet’ staat, zit Greta voor het Zweedse parlement. Een soloactie van een jong meisje met een serieuze blik. ‘Schoolstaking’ was tot dan toe een nietszeggende term, maar daar kwam snel verandering in. Documentairemaker Nathan Grossman volgde elke ontwikkeling van Greta op de voet, en dat leverde I am Greta op: een intiem portret van het kleine meisje achter de grote klimaatbeweging.

HIER VIND JE DE TRAILER
Met: Greta Thunberg, Malena Ernman, Pope Francis

Vrijdag 6 augustus

Tarieven
€ 17,50 Film
€ 57,50 Film + Klimaatpositief Diner
€ 22,50 Borreltas
€ 5,00 Parkeren – alleen vooraf en online te reserveren!

Eten en drinken deze avond
Klimaatpositief 3-gangen diner bij Bij de Tuinman met bijpassende ciders!

Tijden
19:00 Klimaatpositief diner
20:30 – 23:30 Filmavond – met vooraf een workshop door Think Big Act Now

Think Big Act Now - Inspiratie voor een duurzame toekomst

Een gelukkige, duurzame toekomst voor iedereen. Wie wil dat niet?

Grote kans dat jij daaraan wilt bijdragen, maar nog niet goed weet hóe. En dat terwijl je juist met alle dagelijkse dingen die je doet veel verschil kunt maken – daar zit jouw slagkracht!

Think Big Act Now heeft een heel interessante studie gemaakt van van alles waar je een verschil zou kunnen maken. Met een simpele test kun je zien wat jouw grootste impacts zijn én waar je al de goede weg bent ingeslagen.

Na het diner kun je daarom meedoen met een workshop die je allerlei nieuwe inzichten geeft over hoe je jouw footprint kunt verkleinen. Combineer dat met het zien van de film en je gaat vol goede intenties en praktische tips naar huis!