Hors Normes

Frankrijk – 2019

In de nieuwste film van regisseursduo Éric Toledano en Olivier Nakache (Intouchables, Samba) volgen we twee vrienden die hun leven wijden aan de zorg voor autistische kinderen en kansarme jongeren. Oprechte, ontwapenende feel good film met een inspirerende boodschap.

Hors Normes is geïnspireerd op het verhaal van de vrienden Stephane Benhamou en Daoud Tatou. Samen runnen zij een organisatie die zorgt en opkomt voor autistische jongeren; jongeren die zonder hen nauwelijks onderdeel van de maatschappij zouden zijn. Bijna alles aan Hors Normes is ‘echt’: Vincent Cassel en Reda Kateb zijn natuurlijk acteurs, maar de probleemjongeren, leraren, artsen en locaties zijn stuk voor stuk zichzelf.

HIER VIND JE DE TRAILER

Met: Vincent Cassel, Reda Kateb, Hélène Vincent

woensdag 18 augustus

Tarieven
€ 17,50 Film
€ 22,50 Borreltas
€ 5,00 Parkeren – alleen vooraf en online te reserveren!

Eten en drinken deze avond
Eten en borrelen in de moestuin… deze avond woekert ons terras gezellig voort in de moestuin! Tussen de venkel, de bietjes en de geurige kruiden maken we fijne en sfeervolle zitplekjes… Haal je Tuinmanshap af bij het To-Go luik, proef een cider bij de Ciderbar, haal een moestuin-cocktail bij onze nieuwe mobiele buitenbar en geniet van de boslucht! Reserveren is niet nodig – kom gewoon lekker aanwaaien.

Tijden
18:00 – 20:15 Eten en borrelen in de moestuin
20:30 – 23:30 Filmavond – met een introductie door Hanna Verboom

Hanna Verboom - over de kracht van geven

Wie kan de aftrap van deze filmavonden op de heuvel nu beter doen dan Hanna Verboom – actrice, filmmaker, sociaal ondernemer én founder van Cinetree! Dit is het online filmplatform met een maandelijkse selectie aan films die je langer bijblijven dan dat ze duren waarmee we deze Bosbios organiseren.

Als dochter van ontwikkelingswerkers bracht ze haar jeugd door in Oost-Afrika en leerde daar op jonge leeftijd hoe het delen van verhalen een grote rol speelt in het verbinden van verschillende culturen en denkwijzen. Hierdoor raakte ze gepassioneerd over het vertellen van verhalen die mensen helpen elkaar iets beter te begrijpen.

In 2009 richtte Hanna Get It Done op; een ‘giving-network’ dat zich met workshops en retraites richt op de kracht van geven – als je betekenis hebt voor een ander, krijg je er als vanzelf zoveel voor terug… Hanna neemt je hierin mee en introduceert met veel enthousiasme één van haar lievelingsfilms: Hors Normes.

Als regisseur is ze steeds vaker achter de camera te vinden, zoals voor de korte film Alice (2015) die in première ging tijdens het short film circuit op het Cannes Filmfestival en daarna op meerdere filmfestivals wereldwijd werd vertoond. Daarnaast wordt ze als regisseur gevraagd voor grote producties (zoals onlangs door Nespresso). Voor haar filmplatform Cinetree regisseerde ze meerdere Originals, waaronder Plastic Sailors over plastic vervuiling, Her Story, My Story over sterke vrouwen wereldwijd en De Droom met Wende Snijders.