Captain Fantastic

VS – 2016

Dorp of stad? De bewoonde wereld of… jawel, de onbewoonde wereld? Het lijkt misschien geen optie, maar dat is het zeker wel voor Ben Cash en zijn vrouw Leslie. Zij besluiten zich terug te trekken in de Amerikaanse bossen en hun zes kinderen – ver van de rotte beschaving – op hun eigen, filosofische wijze op te voeden.

De familie keert de bewoonde wereld de rug toe en leeft puur, overzichtelijk en zelfvoorzienend in een afgesloten paradijsje. Je vraagt je af of we niet allemaal naar de bossen moeten verhuizen… De keerzijde van deze stap komt naar voren als de familie noodgedwongen terug de bewoonde wereld in moet. De kinderen zijn sterk, gezond en super slim, maar ze zijn ook wereldvreemd geworden. Het zorgt voor pijnlijke situaties en verandert alles.

Een grappig, ontroerend, hartverwarmend en enorm inspirerend verhaal!

HIER VIND JE DE TRAILER

Met: Viggo Mortensen, George MacKay, Samantha Isler

Vrijdag 20 augustus

Tarieven
€ 17,50 Film
€ 22,50 Borreltas
€ 5,00 Parkeren – alleen vooraf en online te reserveren!

Eten en drinken deze avond
Eten en borrelen in de moestuin… deze avond woekert ons terras gezellig voort in de moestuin! Tussen de venkel, de bietjes en de geurige kruiden maken we fijne en sfeervolle zitplekjes… Haal je Tuinmanshap af bij het To-Go luik, proef een cider bij de Ciderbar, haal een moestuin-cocktail bij onze nieuwe mobiele buitenbar en geniet van de boslucht! Reserveren is niet nodig – kom gewoon lekker aanwaaien.

Tijden
18:00 – 20:15 Eten en borrelen in de moestuin
20:30 – 23:30 Filmavond – met een introductie door André Platteel

André Platteel - over transformatie naar vrijheid en kracht

André Platteel is schrijver van diverse romans én oprichter van Your Lab; een programma waarin je innerlijke conflicten en beperkende gevoels- en denkpatronen kunt transformeren naar vrijheid en kracht. In samenwerking met de Gemeente Amsterdam ontwikkelde hij bijvoorbeeld een programma voor jongeren die de straat goed kennen, zodat ze als een informele leider andere jongeren kunnen behoeden voor criminaliteit.

André introduceert de film Captain Fantastic, waarin een vader met zijn zes kinderen de hectische wereld probeert te ontvluchten door zich in de Noord Amerikaanse bossen terug te trekken. Daar zou het leven puur en spiritueel zijn, een gedachte die al eeuwenlang opgaat. Maar kunnen we ons wel terugtrekken nu de wereld ons tot op de huid genaderd is? En wat betekent puur en spiritueel eigenlijk in een wereld die door technologie en media beheerst wordt?